Mis siin pikalt keerutada, hakkame kohe kuude kaupa minema.

1. kvartal (jaanuar … märts)

  • ASA: Alustan tööd Eesti Energia tiimis testijana, plaaniga kasvada välja tiimijuhiks. Arenguvestlus. Talvepäevad Kiidil, öösel mõõdetakse naabertalus -36 kraadi. Auto saan pika piinamise peale käima, aga ise jään nädalaks ajaks koju põdema. Sõidame EE tiimiga karti. Jätkame eelmisel aastal alustatud meeskonnakoolitust. Tõstan koosolekul käe, et esineda ASA nimel konverentsil Nordic Testing Days. Vaja ainult lugu, mida rääkida — ka see sünnib õigeaegselt. Käime Soomes, pärast mida kaardistan kontori Tyrkisk Peberiga: 16 kohalviibijast 3 ei taha (või soovivad, et ei oleks proovinud). Ülejäänud tahavad veel. Veider (ent täitsa minu moodi) seltskond. 🙂
  • Arvutimaailm: Suures testis IP-turvakaamerad, Ultrabookid, pilvepõhised kontoritarkvarad. Lõbus ja hariv. Saan Kalevilt hunniku pilte. Käin Garage48 Tallinn Musicul ja raporteerin. Leian, et reportaažioskus vajab veel lihvimist.
  • Koor: Toimub Kuusepuu, Metsiku Lääne stiilis. Organiseerin paljudele abivajajatele tongipüstolid, mis kohalikust kaubandusvõrgust müstiliselt haihtunud on. Vastlalaupäeval anname kampsunikontserdi Glehni Lossis. Instant hit! Algab Kevadkontserdi orgunn. Saan dirigentidelt nende visiooni, üritan paaniliselt mingit ühendavat joont sisse tuua ja ühtäkki vaatan kalendrisse: 2012! Maailmalõpp! Vahepeal esineme ka Kaubamajas.
  • Pere: Püsisuhe tiksub rekordpikkuseks, pulmade planeerimine käib. Üritame fotograafi kokku leppida, aga Sandra on paraku juba kinni. Saame Arno sessiooni pulmakingiks. Kohtume pulmaisaga. Arutame Mikuga pulmade üldist disaini, kutset ja veebilehte. Kutse tähtaeg läheneb hirmuäratava kiirusega.
  • Sõbrad: Mõned sünnipäevad (kaasa arvatud Imbi ja minu oma), veel rohkem niisama koosistumisi. Ja siis see, et Imbi auto on õhupalle täis.
  • Kool: Teen avalduse akadeemilise puhkuse lõpetamiseks ja vehin muudkui diplomitööd kirjutada.
  • Neljapäev: Proovika üür lajatab kirve selga. Kaalume edasisi variante. Anname oma seni viimase kontserdi Guitar Huntis. Akustiliselt. Ilma trummarita.
  • Muu: Mind kutsutakse ühe filmi esilinastuse algusesse meeleolumuusikat mängima. No et istun vaikselt nurgas ja plännin 5-10 minutit kitarri. Tegelikult istun ekraani ees, prožektori valgusvihus ja mängin pool tundi. Lõpuks on sõrmed valusad. Kunst. Käin ja vaatan T-Teatri etendust “Meie elu köögis.” Kolm korda. Kunst!

Aijahah. Vahetult enne sünnipäeva osalen juuksurieksamil ja loobun lokkidest. Täiesti tasuta.

2. kvartal (aprill … juuni)

  • ASA: Käin kahel koolitusel, et NTD esinemine võimalikult hästi läheks. Lähebki. Hangin kontorisse poksikoti, et testijad katkisest koodist tingitud frustratsiooni vales kohas välja ei elaks. Töötame välja esimese tarkvaratestimisest inspireeritud lauamängu.
  • Pere: Saan kätte hilinenud sünnipäevakingi ja loen edaspidi raamatuid põhiliselt e-paberilt. Otsime pulmajärgseks puhkusenädalaks (sest pulmareis toimub järgmisel aastal) kohta: sõbrad Facebookis annavad mitu head soovitust. Võtame neist ühe.
  • Koor: Leian kevadkontserdile õhtujuhi: Tanel Saar. Ja noh, kevadkontsert toimub. Edukalt, võiks öelda. Ise kahjuks lavale ei jõua, vaatan rõdult ja hoian raadiosidet, et kõik ikka õigel ajal õiges kohas oleksid ja õiget asja teeksid. Kvartali lõpuks valime ka uut presidenti, aga lõpuks peab vana juhatus ikka teise aasta otsa tegema. Vaatamata vingumisele. Ja järjekordse metsa istutame ka.
  • Arvutimaailm: Testime suurelt mobiilsideoperaatoreid ja pilvekettaid. Ja siis tuleb suvepuhkus.
  • Kool: Saan praktika kaitstud ja diplomitöö eelkaitstud. Ja siis kaitstud ka. Jess, lõpuks ometi kõrgharitud! 🙂
  • BigBänd: Mart liitub BigBändiga. Mahume kõik koos napilt Rock Cafe lavale ära ja esindame TTÜ-d firmabändide võistlusel. Tudengid on vist infosulus, vähesed tulevad kohale. Esineme ka Mardi isa sünnipäeval.
  • Muu: Hangin sügisele mõeldes uue passi ja ID-kaardi, kaotan kohe koodidega ümbriku ära ja pean pangast uue ostma. Buble laulab Suurhallis. Väga vinge. Võtan jalgratta kuurist välja ja jõuan enne talve isegi paar korda sõitmas käia! Laulan eelmisel aastal kirjutatud sõnadele tausta, aga loo reliis lükkub viimasesse kvartalisse, et Eesti Laulule kvalifitseeruda. Uuendan oma 2006 soetatud MacBooki, kahekordistades mälu ja asendades kõvaketta SSD-ga. Nüüd on sihuke püss, et vähe pole! Alustan Rammumehe uut hooaega, seekord saan ka ekraanile.

Üsna vinge kvartal, mille jooksul esinesin esimest korda erialakonverentsil, lavastasin esimest korda midagi suurt ja tõsist (okei, natuke oli huumorit ka) ja lõpetasin esimest korda ülikooli. Aa, esimest korda osalesin (laua)mängu disainimisel ka. Rääkimata siis tele-saatejuhi rollist.

3. kvartal (juuli … september)

  • ASA: Käime kollektiivselt loomaaias, Turovski räägib väga põnevaid lugusid. Mõned jäävad meelde ka. Tähistame suve Viikingite moodi. Minust saab üle pikkade aastate jälle müügimees, samas käin korra paariks päevaks kliendi juures testimas ja saavutan meeletu kiiruse. Pikalt sellist tempot üleval ei hoiaks. Pisut on ka paanikat, et minu kolmenädalase eemaloleku ajal mingit jama ei tuleks. Pühin oma sulgpallireketilt tolmu ja hakkan Anneliga mängimas käima, hiljem liitub ka Kert.
  • Pere: 1-2-3-4! Saame sõrmused sõrme ja kolime kesklinnast Nõmmele. Ja Imbi alustab uues töökohas.
  • Koor: Eelseisev reis tekitab pingeid, kuna kõik ei lähe päris plaanipäraselt. Ladina-Ameerika värk.
  • Kool: Oot, aga … kool sai ju läbi? Jah, aga mind kutsutakse tagasi. Kõigepealt räägin avaaktusel värske vilistlasena ja mõned nädalad hiljem ka “Erialatutvustuse” loengus. Tagasiside on positiivne: nii mõnigi värske tudeng on testimise osas kohe märksa valgustatum. 🙂
  • Arvutimaailm: Testime 3 aastat vanu rüperaale. Lõbus, nagu ikka.
  • BigBänd: Esineme paljudes kohtades, muuhulgas ka mu enda koduaias. Naabrid on sillas ja tahavad järgmisel aastal uuesti.
  • Muu: MSP ja RHCP käivad Lauluväljakul, meie ka. Rammumehe hooaeg saab läbi. Järgmise hooaja teleülekannete toimumine on suure küsimärgi all. Ühtlasi käin Superstaari eelvoorus ja saan (napilt) edasi. Teatrivoorust enam ei saa. Singer-Vingeri näen ka elusast peast ära.

4. kvartal (oktoober … detsember)

  • ASA: Kirjutame vanasõnu. Teeme suurepärase jõulutervitus-video. Ja no tööd teeme muidugi ka.
  • Koor: Käime Argentiinas, Tšiilis ja Uruguays. Kirjutan sellest oma seni pikima blogipostituste seeria. Kirjanikke ei kadesta üldse, sihukse järjejutu toimetamine on päris paras töö, kuid ometi lahe.
  • Pere: Imbi peab reisi ilusti vastu. Jõulud on rahulikud, armsad, mõnusad. Jane ja Kyle külastavad meid verivorstide tegemisel ja kingituste jagamisel, vaikselt aitame neid ka pulmade korraldamisega.
  • Kool: Jah, kooli lõpust on pea pool aastat möödas, aga ikka käib edasi. Nüüd saan diplomitööd retsenseerida. 🙂
  • BigBänd: Esineme TTÜ sügisballil, kuna rektor meid toetab. Tõeline staaride paraad: Helin-Mari Arder, Hanna-Liina Võsa, Mikk Saar ja meie oma Mirjam Dede. Minu jaoks on kõrghetk paratamatult duett Heidy Tammega. Seda juba iga päev ei juhtu. Uuel aastal lubab Mart jälle rivis olla.
  • Arvutimaailm: Aasta äritelefoni valimised võidab Samsung Galaxy SIII. Selle käigus saan HTC uusi üllitisi proovida: kui hind välja arvata, on tulemus väga hea. Ja siis tuleb pomm: paberajakirjast ilmub viimane number.

Veerand kvartalit möödub Lõuna-Ameerikas. Pärast seda toibun. Nüüd olen juba enam-vähem vormis jälle. Ainult aastakokkuvõtet ei jaksa kirjutada. 🙂

Üldiselt oli väga vinge aasta. Pulmad, põnev töö, vinged muusikaprojektid, kübeke teletööd, Superstaar ja Lõuna-Ameerika. Ja isegi kui seda kõike poleks olnud, oleks aasta IKKA väga põnev olnud. Näiteks F1, mille viimane etapp väsitas juba poole peal oma sündmusterohkusega ära. Uuh.

2013, bring it! Latt on kõrgel!


Comments

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.